Amazon

Amazon live in Nederland

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat Amazon afgelopen week gestart is met het verkopen van fysieke producten in Nederland. Ze hebben een uitgebreid aanbod en ze komen meteen met een stuntaanbieding: Amazon prime voor maar €2,99. Wat houdt dit precies in en wat kun je als bedrijf met Amazon? We leggen het je uit in dit artikel.

Het aanbod van Amazon

We konden in Nederland eerder al e-books aanschaffen via Amazon.nl, maar daar komt nu een heel uitgebreid aanbod bij met, zoals ze zelf zeggen, meer dan 100 miljoen fysieke producten. Ze bieden deze producten aan in 12 grote productcategorieën: boeken, elektronica, wonen, speelgoed & games, mode, beauty, videogames, eten & drinken, baby, sport & outdoor, klussen en kantoorartikelen. Daarnaast zijn er ook heel veel onderliggende categorieën zoals auto & motor en industrie & wetenschap (o.a. laboratoriumbenodigdheden). Een zeer breed aanbod dus. En volgens Amazon zijn er momenteel reeds enkele duizenden ondernemers aangesloten op het platform.

Amazon Prime: €2,99 per maand

Om Nederlandse consumenten aan zich te binden komt Amazon in Nederland met een stuntactie: Amazon Prime voor €2,99 per maand. Met een Amazon Prime abonnement betaal je geen verzendkosten, kun je gratis video’s bekijken met Prime Video, game content bekijken met Twitch Prime, heb je 30 minuten eerder toegang tot aanbiedingen en kun je onbeperkt foto’s opslaan met Prime Photo.

Verkopen op Amazon?

Als bedrijf heb je de kans om je producten te verkopen op Amazon, het grootste E-commerce platform ter wereld. Er zijn op dit moment nog niet heel veel retailers in Nederland die er al gebruik van maken dus hoe eerder je hiermee begint, hoe beter. De specialisten van Online Exposure kunnen je hierbij helpen. Denk aan het opzetten van je account, het maken van productpagina’s en het adverteren op Amazon. Wij zorgen ervoor dat jij effectief kunt verkopen via Amazon. Meer informatie? Neem contact op met onze specialisten.