Marketing

Let op: Europese AVG privacywet geldt vanaf 25 mei 2018

Misschien heb je er al iets over gelezen, maar het is belangrijk om te weten dat vanaf 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing is ofwel de General Data Protection Regulation (GDPR). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving voor de gehele Europese Unie. Dit betekent dat de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) dan niet meer van kracht is. Het gevolg: er komen strengere regels voor het verwerken van persoonsgegevens.

Wat gaat er veranderen met de AVG privacywet?
Om hier alle regels op een rij te zetten is niet te doen, maar de belangrijkste veranderingen houden in dat de nieuwe AVG wet zal zorgen voor de versterking en uitbreiding van privacyrechten, organisaties krijgen meer verantwoordelijkheden én alle Europese privacytoezichthouders krijgen dezelfde stevige bevoegdheden. Zo krijgen ze de bevoegdheid om boetes tot 20 miljoen euro op te leggen. Dat geeft wel aan hoe belangrijk het is dat je je als onderneming aan de regels van de AVG privacywetgeving gaat houden.

Zorg ervoor dat alle documenten in orde zijn
Het is voor iedere onderneming belangrijk om ervoor te zorgen dat voor 25 mei 2018 alles op orde is met betrekking tot de nieuwe AVG privacywetgeving. Denk bijvoorbeeld aan de privacyverklaring, die naar aanleiding van de nieuwe wet uitgebreid zal moeten worden. Maar zorg ook voor een zogeheten verwerkersovereenkomst met alle partijen die bij de gegevens kunnen die je als onderneming opslaat. Als onderneming moet je bovendien aan kunnen tonen dat je aan alle verplichtingen van de AVG voldoet. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een privacybeleid. Verder moet je kunnen aantonen dat men toestemming gegeven heeft voor het opslaan van gegevens door middel van een toestemmingsregister. Tenslotte moet je bij het verwerken van gevoelige informatie of als organisatie met meer dan 250 medewerkers een register bijhouden van de verwerkingsactiviteiten.

Online Exposure geeft advies over AVG privacy
In dit artikel staat in het kort uitgelegd wat de nieuwe AVG privacywet inhoudt en wat een aantal veranderingen inhouden. Maar dat is nog lang niet alles. Online Exposure is op de hoogte van alle ins en outs met betrekking tot de nieuwe AVG privacywetgeving. Uiteraard wordt hier ook rekening mee gehouden bij het ontwikkelen van websites. Heb je advies nodig of wil je laten checken of je website voldoet aan de AVG regelgeving? Bel of mail ons voor een afspraak. Wij helpen je graag verder.

Houd er rekening mee dat het bovenstaande niet volledig is en we raden u aan (juridisch) advies in te winnen over de precieze implicaties van de GDPR voor uw bedrijf.

Lees ook onze: 10 TIPS OM GOED VOORBEREID TE ZIJN OP DE AVG PRIVACYWETGEVING

Sorry, the comment form is closed at this time.