Jobs

Google for Jobs Nederland

Google for Jobs gelanceerd in Nederland

Er werd al langer over gespeculeerd, maar Google heeft ‘Google for Jobs’ nu dan echt gelanceerd in Nederland. Dit is een uitbreiding van Google Search met specifieke technologie voor het zoeken naar banen. In dit artikel lees je meer over deze nieuwe functionaliteit en hoe je het kunt inzetten voor jouw bedrijf.

Werkzoekenden & werkgevers bij elkaar brengen
Met behulp van Google for Jobs wil Google ervoor zorgen dat er sneller een match ontstaat tussen werkgevers en werkzoekenden. Op basis van de zoekopdracht, eerder vertoond zoekgedrag, locatie en demografische kenmerken worden de vacatures getoond die daar het beste op aansluiten. Voor de werkzoekenden is het daarbij mogelijk om te filteren op zaken zoals branche en type contract.

Wat kun je als bedrijf doen?
Maar hoe kunnen jouw vacatures nu opgenomen worden in Google for Jobs? Google kijkt onder andere heel goed naar de kwaliteit van de vacaturetekst. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de gemiddelde tijd dat iemand op een vacaturepagina blijft en hoe vaak er wordt doorgeklikt. Op basis daarvan en een aantal technische kenmerken wordt bepaald op welke positie de vacatures in de zoekresultaten getoond wordt.

Jouw partner voor het promoten van vacatures
Online Exposure is specialist als het gaat om het sponsoren van vacatures en weet wat technisch nodig is om goed opgenomen te worden bij Google for Jobs. Wij kunnen de vacatures ook sponsoren bij Indeed, wat we ondertussen al voor meerdere bedrijven gedaan hebben zoals Werkenbijsiza.nl. Wij beschikken over uitgebreide marktinzichten over specifieke functies en kunnen ervoor zorgen dat jouw vacature bij de juiste doelgroep in de aandacht komt te staan. Wij kunnen je ook helpen bij het realiseren van een ‘Werken bij’-website, wat een krachtige tool is voor het werven van personeel.

Neem voor meer informatie contact op met Online Exposure en zet jouw vacatures in de aandacht!