Google logo

Gratis adverteren in Google?

Gratis adverteren in Google? Productvermeldingen in Search-tab

Eerder schreven we al over de manier waarop Google een helpende hand biedt voor retailers door gratis te adverteren in Google Shopping. Google doet daar nog een schepje bovenop door binnenkort productvermeldingen ook in de Google Search-tab mogelijk te maken. In dit artikel vertellen we meer over deze verandering die zeer gunstig uit kan pakken voor retailers.

Zowel voor retailers als voor zoekers

In een blogpost laat Google weten dat ze binnenkort de Google Search resultaten gaan uitbreiden met gratis productvermeldingen. Op die manier willen ze het voor de zoekers makkelijker maken om het juiste product te vinden én het voor retailers makkelijker maken om met de consumenten in contact te komen. Vanuit de recente wijziging in Google Shopping voor het gratis adverteren bleek namelijk dat het aantal klikken aanzienlijk gestegen is. Doordat zoekers een breder scala aan producten te zien krijgen, wordt het makkelijker om het juiste product te vinden en daardoor zullen ze eerder klikken. En de verkopers, met name kleine en middelgrote bedrijven, profiteren aanzienlijk van dit toenemende verkeer. Dit heeft Google doen besluiten om de productvermeldingen ook in de Search-tab, de hoofdpagina met zoekresultaten van Google, vindbaar te maken.

Hoe werken de productvermeldingen?

De gratis productvermeldingen zullen allereerst uitgerold worden in de V.S., dus het is nog even afwachten of en wanneer het in Nederland te zien zal zijn. Ze beginnen met de mobiele versie van de productadvertenties door middel van een apart venster met alle producten en koopopties. Dat zijn nu nog allemaal gesponsorde links, maar dit zal dus gratis worden. Later wordt het voor desktop uitgerold. Het is in ieder geval weer een nieuwe stap vanuit Google om retailers tegemoet te komen.

Wil je beter zichtbaar zijn in Google?

Wil je als retailer beter zichtbaar zijn in Google? De specialisten van Online Exposure weten exact hoe ze dit aan moeten pakken, zowel in Google AdWords (SEA) als in Google Search (SEO). We zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, ook als het gaat om de product vermeldingen in Google.