One page scrollers versus landingspagina

Een one page scroller is een website die maar uit één pagina bestaat. Wanneer je niet veel informatie te vermelden hebt of bijvoorbeeld maar één product of dienst verkoopt, heb je wellicht genoeg aan één pagina. Of misschien lanceer je binnenkort iets nieuws dat best (tijdelijk) in de spotlight mag staan? Bij een one page scroller staat de content overzichtelijk allemaal bij elkaar. Bezoekers kunnen van boven naar onder of van links naar rechts scrollen.

 

Een navigatiemenu is wel toe te voegen, waarbij de pagina bij de verschillende kopjes verschuift naar daar waar het onderwerp op de pagina staat. Een one page scroller kan ook ideaal zijn om op een bepaald keyword te proberen te ranken in Google of voor leadgeneratie.

 

Landingspagina

Een landingspagina werkt eigenlijk een beetje hetzelfde, ware het niet dat een landingspagina wel in de structuur van een bestaande website zit, zij het verstopt. Bezoekers kunnen vanuit andere media op die pagina komen,  bijvoorbeeld door op een banner met een aanbieding te klikken of op een AdWords advertentie. De bezoeker komt dan direct op de juiste pagina, zonder zelf te hoeven zoeken, wat de conversie ten goede komt.

 

Een one page scroller of landingspagina is overzichtelijk, vraagt minder onderhoud en is prijstechnisch zeer aantrekkelijk. Ook grafisch gezien kan een enkele pagina er flitsend uitzien. Omdat de one page scroller en landingspagina ook enkele mogelijke nadelen kennen, zoals langere laadtijden, minder goed vindbaar en minder analyse-mogelijkheden, is het verstandig je vooraf goed te laten informeren over de mogelijkheden en alleen samen te werken met een expert als Online Exposure in Amersfoort Vathorst. Vraag vrijblijvend meer informatie aan of een offerte op maat!

Wil je graag consultatie of advies?

Bij Online Exposue krijg je de juiste persoon aan de lijn, wordt goed geluisterd en waar mogelijk direct geacteerd.