Niet veilig

Websites zonder HTTPS krijgen “Niet Veilig” melding in Google Chrome

Niet veilig melding Google ChromeBelang van SSL certificaat website (HTTPS) door “Niet Veilig” melding Google Chrome

Als MKB’er of ZZP beschik je ongetwijfeld over een professionele website. Zoals je wellicht weet, is het belangrijk om de verzending van persoonsgegevens via het internet goed te beveiligen. Bijna elke website maakt gebruik van de verzending van persoonsgegevens. Dit geldt niet alleen voor bedrijven die online bankieren, maar bijvoorbeeld ook ondernemers die offerte-aanvragen of ingevulde contactformulieren binnenkrijgen. Hoe kun je er als ondernemer voor zorgen dat er geen privacygevoelige informatie op straat komt te liggen?

Wat is SSL?
SSL staat voor Secure Socket Layer en betekent dat er een versleutelde verbinding tot stand wordt gebracht tussen een internetbrowser en een webserver. Gegevens worden zo optimaal beveiligd en kunnen niet zomaar door buitenstaanders worden gestolen. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) ziet er streng op toe dat websites er alles aan doen om persoonsgegevens te beveiligen. Wordt deze wetgeving niet nageleefd? Houd dan rekening met boetes tot een bedrag van wel € 4.500,-. Een bedrag dat je als ondernemer natuurlijk liever in eigen zak steekt.

Beveilig je website met een SSL certificaat
Is jouw website voorzien van een SSL certificaat website? Nee? Je kunt een SSL certificaat aanvragen en installeren. Dit kun je gemakkelijk zelf doen, maar het is ook een optie om dit te laten verzorgen door Online Exposure. Of een website daadwerkelijk veilig genoeg is bij het verzenden van persoonsgegevens, kun je terugzien in de HTTPS. Het maakt daarin niet uit of het gaat om een website of webshop.

SSL certificaat installeren nu extra belangrijk door Niet Veilig melding Google Chromessl certificaat installeren wordpress
Niet alleen voor de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) is het belangrijk om te investeren in een SSL certificaat. Juist ook Google hecht veel waarde aan dit certificaat. Je ontvangt namelijk een positieve beoordeling in de ranking van zoekmachines. Een SSL certificaat installeren, wordt dus door Google beloond met een betere ranking. Alleen daarom is het een aanrader dit zo snel mogelijk te realiseren. Per 1 januari 2017 worden gebruikers van Google Chrome op de hoogte gesteld als een website niet is voorzien van een SSL certificaat en krijgen ze een melding bij het bezoeken van een onveilige website.

SSL certificaat website laten verzorgen door Online Exposure
Wil jij je website optimaal beveiligen en wil je hiervoor de hulp inschakelen van een expert? Neem dan direct contact op met Online Exposure. Wij kunnen je niet alleen helpen bij een SSL certificaat aanvragen, maar daarmee tevens voorkomen dat gebruikers van Google Chrome een melding krijgen als jouw website niet optimaal beveiligd is. Samen met jou onderzoeken we graag de mogelijkheden voor een veilige HTTPS verbinding. Bel of mail ons voor een afspraak. Samen met jou gaan we voor veiligheid en een betere ranking in de zoekmachines van Google!

 

Update 22-01-2017 – Eerste bericht vanuit Google Webmaster tools met een waarschuwing voor een website eigenaar:

>>>

Niet-beveiligde verzameling van wachtwoorden activeert waarschuwingen in Chrome 56 voor http://voorbeeldshop.nl/.

Aan: Eigenaar van http://voorbeeldshop.nl/

Vanaf januari 2017 markeert Chrome (versie 56 en hoger) pagina’s die wachtwoorden of creditcardgegevens verzamelen, als ‘Niet veilig’ tenzij de pagina’s worden weergegeven via HTTPS.

De volgende URL’s bevatten invoervelden voor wachtwoorden of creditcardgegevens waardoor de nieuwe Chrome-waarschuwing wordt geactiveerd. Bekijk deze voorbeelden om te zien waar deze waarschuwingen worden weergegeven, zodat u actie kunt ondernemen om de gegevens van gebruikers te beschermen. De lijst is niet volledig.

De nieuwe waarschuwing is de eerste fase van een langetermijnplan om alle pagina’s die via het niet-versleutelde HTTP-protocol worden weergegeven, als ‘Niet veilig’ te markeren.

U kunt dit probleem als volgt oplossen:

Gebruik HTTPS-pagina’s om gevoelige gegevens te verzamelen

Als u wilt voorkomen dat de melding ‘Niet veilig’ wordt weergegeven wanneer Chrome-gebruikers uw site bezoeken, verplaatst u de invoervelden waarmee wachtwoorden en creditcardgegevens worden verzameld, naar pagina’s die worden weergegeven via het HTTPS-protocol.