online verhuizen website

Online verhuizen

Online verhuizing doorgeven voor je bedrijf?

Lees deze tips!

Het moment is daar, je hebt je intrek genomen in je nieuwe kantoor- of winkelruimte. Het is nu het moment om anderen op de hoogte te stellen van je nieuwe adres. Je kunt tegenwoordig op verschillende sites je verhuizing aanmelden. Waar moet je dat doen en wat moet je nog meer voor elkaar krijgen als je online gaat verhuizen? In dit stuk bieden we enkele nuttige suggesties!

Online verhuizen: je nieuwe adres doorgeven

Allereerst is het belangrijk om op een aantal plekken online je verhuizing door te geven. Dit kan bijvoorbeeld via de website van de gemeente. Maar geef het ook door bij de KVK en de Belastingdienst, zodat zij op de hoogte zijn van het nieuwe adres van je bedrijf. Daarnaast kun je je belangrijkste contacten een e-mail sturen waarin je laat weten dat je een nieuw adres hebt. En nog een slimme tip: geef in je e-mailhandtekening ook aan dat je verhuisd bent en zorg dat dit een beetje opvalt. Zo ziet sowieso iedereen het die je mailt. En zorg er ook voor dat je je eventuele vaste nummer ook aanpast met de juiste extensie.

Je LinkedIn locatie

Vergeet niet om je locatie ook op LinkedIn aan te passen. LinkedIn heeft zelf duidelijk uitgelegd hoe je dit kunt doen. Daarnaast kun je natuurlijk ook een LinkedIn post plaatsen met daarin je nieuwe adres en een paar mooie foto’s van je nieuwe pand. Hetzelfde zou je op Facebook en/of Twitter kunnen doen. Een makkelijke manier om je volgers te informeren over je nieuwe adres.

De adresgegevens op je website

Pas ook het adres op je website aan. Kijk even goed op welke plekken je adres staat. Bijvoorbeeld op de contactpagina, algemene voorwaarden, privacy verklaring en in de footer. En misschien heb je je locatie wel op meerdere plekken staan. Staat er bijvoorbeeld “Wij zijn het adviesbureau in Groningen.” in de tekst en ben je verhuisd naar Leeuwarden? Pas dat dan ook overal aan. Het kan je zelfs extra bezoekers opleveren als je de plaatsnaam in je teksten verwerkt. Dit wordt ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Online Exposure kan je daarbij helpen.

Google Mijn Bedrijf

Een belangrijke plek voor het aanpassen is Google Mijn Bedrijf. Wanneer mensen op jouw bedrijfsnaam zoeken in Google, zie je daar namelijk direct het adres staan als je dat bij Google Mijn Bedrijf hebt geregistreerd. Op je nieuwe locatie krijg je van Google een kaart in de brievenbus om je adres te verifiëren. Je regelt deze verhuizing ook heel eenvoudig online via Google Mijn Bedrijf.

Met behulp van bovenstaande tips weet je alvast wat belangrijk is als het gaat om online de verhuizing doorgeven. Heb je vragen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!