shopware 6

Shopware 6 E-commerce

Shopware 6: een innovatief e-commerceplatform

Shopware, een open-source e-commerce platform van Duitse origine, wint gestaag aan populariteit en telt nu al meer dan 80.000 klanten. Het vormt een geduchte rivaal voor Magento. Maar wat houdt Shopware in en hoe onderscheidt het zich van Magento? We leggen het allemaal uit in dit artikel.

Wat is Shopware?

Ben je ondernemer en wil je meer dan alleen een ‘standaard’ webshop? Dan is het e-commerce platform Shopware een goede oplossing. Het is een compleet platform voor het bouwen en beheren van webshops. Het bestaat inmiddels al 16 jaar en is in de laatste jaren volledig open-source geworden. Dat biedt het grote voordeel dat externe ontwikkelaars voortdurend kunnen doorbouwen aan het systeem en nieuwe plugins en functies kunnen toevoegen.

De nieuwe versie Shopware 6

Shopware 6 is de nieuwste versie van het e-commerceplatform en het unieke aan deze nieuwe versie is dat het gebaseerd is op ‘headless’ e-commerce. Dit betekent dat je niet alleen via je cms verkopen kunt realiseren, maar via ieder ander apparaat of platform dat je koppelt aan het systeem. Stel je bijvoorbeeld voor dat je wilt verkopen via Instagram of Facebook, dan kun je die saleskanalen toevoegen en inrichten zoals jij dat wilt.

Shopware 6 vs. Magento

Over het algemeen kunnen we stellen dat Shopware makkelijker in gebruik is dan Magento voor het opzetten en het onderhouden van een webshop. Daarnaast is Shopware 6 relatief goedkoop en maken ze gebruik van transparante prijzen. Magento heeft daar tegenover op dit moment wel de één van de grootste developer communities (100.000 communities) ter wereld, maar die van Shopware (40.000 community members) is nog steeds groeiende. Beide platforms beschikken over een uitgebreide set aan marketing tools, waarbij Shopware de focus legt op storytelling en creatie van landing pages.

Hulp nodig?

Wil je meer weten over de mogelijkheden met Shopware of Magento voor jouw webshop? Neem contact op voor meer informatie.