toekomst digitalisering

Marketing tips in coronatijd

Slimme tips voor marketing in deze coronatijd

Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep. Dit is ook een uitdaging voor onze marketeers. Om je te ondersteunen, bieden we een aantal slimme marketingtips in dit artikel. Maak er gebruik van.

Adverteer gratis in Google Shopping

Google draagt ook een steentje bij als het gaat om de coronacrisis. Vanaf begin mei kun je namelijk gratis adverteren in de Google Shopping resultaten. Op die manier helpen ze verkopers om beter zichtbaar te zijn met hun producten, zonder dat ze hiervoor hoeven te betalen. Weten hoe dit werkt? Neem contact op met de advertising specialisten van Online Exposure.

Profiteer van lagere advertentiekosten

Veel bedrijven zetten vanwege de coronacrisis hun marketingcampagnes stil of stellen deze uit. Het gevolg hiervan is dat het juist goedkoper wordt om te adverteren, omdat er minder concurrenten zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de kosten voor Facebook en Instagram tot wel 50% gedaald, maar ook de biedingen in Google AdWords zijn hierdoor een stuk lager. Daar kun jij van profiteren.

Maak op een juiste manier gebruik van Marktplaats, Amazon en Bol.com

Marktplaats, Amazon en Bol.com kunnen je verkoop extra boosten, en dat komt natuurlijk van pas in deze tijd. Belangrijk is wel dat je hier op een juiste manier gebruik van maakt. Er wordt namelijk ingegrepen wanneer handelaren de coronacrisis misbruiken en woekerprijzen vragen voor hun producten. De specialisten van Online Exposure kunnen je helpen bij het op een juiste manier inrichten van deze campagnes. Neem hiervoor vrijblijvend contact op.

Zorg ervoor dat je goed zichtbaar blijft

De algemene tip is eigenlijk: zorg er ook tijdens de coronacrisis voor dat je goed zichtbaar blijft. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van zoekmachine optimalisatie, het op een juiste manier inrichten van Google Mijn Bedrijf, display advertising, affiliate marketing, e-mailmarketing en social media. Bij Online Exposure werken specialisten op allerlei gebieden. Van content tot het opzetten van campagnes en het bouwen van website. Aarzel dus vooral niet om contact op te nemen als je extra hulp nodig hebt met je marketing. Wij staan voor je klaar!