SSL

SSL certificaat installeren wordpress

Beveiligen van je website in 2017 met https (ssl certificaat) verplicht

Heb je jouw MKB website al uitgebreid beveiligd? Nog niet? Dan is het nu tijd om te reageren. Een beveiligde website is vandaag de dag nog meer onmisbaar. In 2017 zal er een Google Chrome-update komen die websites met slechte beveiliging zal bestraffen. Elke site zonder beveiligde verbinding zal als onveilig worden aangemerkt. Hoe zit dat met jouw eigen website? Is alles daar op orde? Zo niet, welke acties moet je ondernemen om te zorgen dat Google jouw website als veilig herkent?

Waarom een ssl certificaat aanvragen?
Het begrip ssl kun je ook wel zien als een techniek waarbij certificaten worden uitgewisseld tussen de bezoeker van een website en een server. De bedoeling hiervan is dat een bezoeker zeker weet dat hij op de juiste website is. De versleutelde verbinding zorgt voor een veilige en privé verbinding. Dit is te controleren aan de hand van een slotje in de adresbalk. Een ssl certificaat installeren doe je eenvoudig bij de provider waarbij je een hostingpakket hebt afgesloten. Dankzij een ssl certificaat website, heb je de garantie dat je website veilig is voor je bezoekers.

Beveilig je website met een ssl certificaat
Je kunt je website optimaal beveiligen door een ssl certificaat te installeren. Doe je dit niet, dal zal Google Chrome een rode driehoek laten zien met daarbij de melding dat je website niet veilig is. Dit heeft uiteraard gevolgen voor mensen die een bezoek willen brengen aan je website. Ongetwijfeld zal je doelgroep minder vertrouwen hebben in je website als ze deze melding krijgen van Google Chrome. Een ssl certificaat website is dus enorm belangrijk. Zorg daarom dat je dit zo snel mogelijk in orde maakt.

Een ssl certificaat installeren WordPressWordpress beveiligen https
Maak je gebruik van WordPress en heb je een ssl certificaat geïnstalleerd? Je dient dan nog wel iets in WordPress aan te passen. HTTPS zorgt ervoor dat de verbinding van jouw website veilig is. HTTPS zorgt er bijvoorbeeld voor dat het voor hackers lastiger wordt gemaakt om de verbinding van jouw website af te luisteren. Doe deze handeling echter pas na het ssl certificaat installeren. Een ssl certificaat installeren WordPress is snel gerealiseerd, ga er daarom vandaag nog mee aan de slag!

Een beveiligde website scoort beter in de zoekresultaten van Google
Een ssl certificaat aanvragen is belangrijk, aangezien je website hiermee veilig wordt bevonden door Google. Tegelijkertijd betekent dit dat je website ook beter scoort in de zoekresultaten van Google. Al in 2014 heeft Google aangegeven dat beveiligde websites hoger scoren in de zoekresultaten van Google dan onbeveiligde websites. Je kunt je concurrenten dus een stap voor zijn door een ssl certificaat te installeren. Want welke ondernemer wil er nu niet hoog scoren in de zoekresultaten van Google? Kortom, kom in actie en zorg voor een veilige website en verbinding.

Hulp nodig bij het installeren van een ssl certificaat?
Neem dan contact op met info@online-exposure.nl!
Voor meer informatie: