Update

WordPress update

WordPress 5.5 update: wat houdt het in?

Ongeveer twee weken geleden is de nieuwe update van WordPress, WordPress 5.5, gelanceerd (hier te downloaden). Wat zijn de belangrijkste veranderingen in WordPress 5.5? Wij zetten ze voor je op een rij.

Automatisch updaten

WordPress 5.5 maakt het mogelijk om  bepaalde plug-ins automatisch te updaten. Op die manier weet je zeker dat je altijd de meest recente code draait. Je kunt zelf aangeven voor welke plug-ins je het automatisch updaten wilt inschakelen. Het is daarnaast mogelijk om updates uit te voeren door middel van het uploaden van een zip-bestand.

Standaard een XML-sitemap

Het is bekend dat WordPress websites goed opgenomen worden door Google en daar doen ze nu nog een schepje bovenop door standaard een XML-sitemap beschikbaar te maken die ervoor zorgt dat de belangrijkste pagina’s van je website goed gevonden kunnen worden door de zoekmachine zodra je live gaat.

Snellere WordPress website

Vaak wordt aangehaald dat WordPress websites trager worden naarmate ze meer pagina’s bevatten. Dit heeft dan met name te maken met de afbeeldingen die geladen moeten worden. Daar heeft WordPress iets aan gedaan met de WordPress 5.5 update. Afbeeldingen wachten met inladen totdat ze in beeld komen door te scrollen. Dit noemen ze ook wel ‘lazy loading’. Dit zorgt niet alleen voor een snellere website, maar het zorgt ook voor minder datagebruik en het verlengen van de levensduur van de batterij van de telefoon voor mensen die op mobiel je website bekijken.

Een verbeterde blokeditor

Ook de blokeditor van WordPress is verbeterd met deze nieuwe update. Nieuwe blokpatronen zorgen er bijvoorbeeld voor dat je extra mooie en complexe lay-outs kunt maken en te variëren met de combinatie van tekst en media. Het is bovendien veel makkelijker mogelijk om een afbeelding bij te snijden, te zoomen of te roteren vanuit het afbeeldingsblok. En de toevoeging van de blokbibliotheek in de blokeditor zorgt ervoor dat je heel makkelijk het juiste blok kunt vinden en toe kunt voegen, zonder dat je de editor hoeft te verlaten.

Hulp nodig bij het updaten?

Tot zover de belangrijkste veranderingen met de WordPress 5.5 update. Heb je hulp nodig bij het updaten en het beveiligen van je website? Dan is Online Exposure jouw partner. Wij kunnen ervoor zorgen dat je website altijd up-to-date, goed werkt en veilig is. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.