Online Marketing trends

Marketing trends

De marketingtrends van 2022: dit zijn ze

Als marketeer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends binnen je vakgebied. Online marketing verandert voortdurend en dat maakt het ook zo belangrijk om de laatste trends in de gaten te houden. Om daarbij te helpen brengt de Beeckestijn Business School jaarlijks een trendrapport uit met de belangrijkste trends voor het komende jaar. Zo ook het ‘Digital Marketing Trendrapport 2022’. Wij zetten de vijf belangrijke marketingtrends van 2022 uit dit rapport voor je op een rij. Doe er je voordeel mee!

The Metaverse

Afgelopen jaar heeft Facebook aangekondigd dat ze hun naam veranderen in ‘Meta’ wat afgeleid is van ‘The Metaverse’. Dit is een virtuele omgeving waarin je met elkaar kunt gamen, werken en communiceren. Onze fysieke wereld digitaliseert steeds verder en daar kun je als bedrijf niet in achterblijven.

Marketing Automation

Marketing automation is geen nieuwe trend, maar een online marketing trend die zich in 2022 nog verder zal ontwikkelen. Er is sprake van een groei van de hoeveelheid beschikbare data en tools. Er komt een nieuwe discipline bij genaamd ‘Marketing Ops’ ofwel het stroomlijnen van de gehele marketingoperatie.

Automatische optimalisatie van campagnes

Waar je als marketeer in het verleden vooral handmatig campagnes aan het optimaliseren was, kun je dat tegenwoordig steeds vaker overlaten aan de algoritmes van de verschillende tools zoals AdWords en Facebook Ads. Dankzij Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) zijn deze tools steeds beter in staat om automatisch te zorgen voor de meest effectieve campagnes.

Grote vraag naar digitale marketeers

Dit is ook een trend die zich doorzet in 2022. Er blijft een grote vraag naar online marketeers. Dit zorgt ervoor dat meer bedrijven gaan investeren in employer branding en het binden en behouden van goede medewerkers.

Duurzaamheid bewijzen

Duurzaamheid speelt al langere tijd een steeds groter wordende rol in de bedrijfswereld. Maar het is niet alleen een kwestie van laten zien dat je ‘groen’ bezig bent, maar ook bewijzen dat je dat daadwerkelijk doet. Consumenten denken ook steeds bewuster na over groenere keuzes en daar moet je als bedrijf op inspelen.

Dit waren de vijf marketingtrends voor 2022 waar je als marketeer zeker rekening mee kunt houden. Benieuwd hoe het jaar zich verder zal ontwikkelen op marketinggebied!