brievenbusdoos

Tips voor het verzenden van zakelijke post middels brievenbusdozen

Als ondernemer heb je ongetwijfeld vaak zelf de brievenbusdoos ontvangen. Het is een eenvoudige optie om kleinere en lichtere pakketten te verzenden via de reguliere post. Maar wat moet je precies weten over deze verzendmethode voordat je er zakelijk mee start?

 

Efficiency

Het fijne van de brievenbusdoos is allereerst dat je geen gebruik hoeft te maken van pakketdiensten die het ophalen en overhandigen persoonlijk moeten doen. Dit pakketje kan gewoon mee met de brievenbuspost en komt in principe altijd tijdig aan. Pak je het goed in, dan kun je deze post dus voor een laag tarief versturen. Er zijn ook zat opties als het gaat om brievenbusdozen, dus kies de voor jou meest handige.

Verschillende formaten

Uiteraard komt de brievenbusbox in diverse maten. Van standaard dozen tot A4- en A5-formaat, en van brievenbusdozen in verschillende kleuren tot exemplaren met een bovenklep. En interessant voor hen die het nodig hebben, je kunt de dozen tevens personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijk geschenk dat een persoonlijk randje dient te hebben.

PostNL

Wie een brievenbuspakket wil verzenden moet rekening houden met de voorwaarden van PostNL. Zo mag de brievenbusdoos niet groter zijn dan 265 x 280 x 32mm, met een maximaal gewicht van 2kg. Extra kosten worden gerekend over de verzending als er sprake is van overschrijding. Zorg er dus voor – om extra kosten te vermijden – dat het pakket voldoet aan de eisen van PostNL.

Voordelig posten

Brievenbuspost is over het algemeen voordeliger dan pakketpost. Brievenbusdozen versturen via PostNL brengt dus lagere verzendkosten met zich mee. Het is ook overzichtelijk, want in Nederland zijn alle brievenbusformaten gelijk. Past het in de brievenbusbox, dan kan het dus goedkoper worden verzonden per brievenbuspost.

Bescherming van brievenbusdoos

Hoe beschermd is de inhoud van de brievenbusdoos die je wilt versturen? Het is goed om te weten dat deze verzenddoosjes zijn gemaakt van enkelgolf karton. Dit materiaal biedt bescherming bij botsingen die kunnen voorkomen tijdens het transport. Ben je voornemens meer kwetsbare producten te versturen, dan is het handig om extra vloeipapier of ander materiaal ter bescherming toe te voegen.

De brievenbusdoos voor persoonlijke post

Uiteraard kun je de handige brievenbusdoos ook inzetten voor persoonlijke doeleinden. Gebruik deze vorm van postverpakking gerust voor vrienden en familie. Het is goedkoop, efficiënt, snel en kan bovendien dus gepersonaliseerd worden, waarmee het tevens uitstekend geschikt is voor het verzenden van cadeaus.