tag manager

Wat is Google Tag Manager?

Het gebruik van Google Tag Manager heeft verschillende voordelen. Ten eerste vereenvoudigt het de implementatie van trackingcodes op je website. In plaats van elke keer de code handmatig toe te voegen, kun je met Google Tag Manager de tags op één centrale plaats beheren.

Daarnaast biedt Google Tag Manager een intuïtieve interface waarmee je tags kunt toevoegen, bewerken en verwijderen zonder dat je diepgaande kennis van codering nodig hebt. Hierdoor kunnen marketeers en websitebeheerders gemakkelijk hun eigen trackingcodes beheren, wat tijd en middelen bespaart.

Hoe werkt Google Tag Manager?

Google Tag Manager werkt door middel van een container die je op je website plaatst. Deze container is een stukje code dat het framework vormt voor het beheren van je tags. Zodra de container op je website is geplaatst, kun je via de interface van Google Tag Manager tags toevoegen en beheren.

Een tag is een stukje code of trackingpixel dat informatie verzamelt over het gedrag van gebruikers op je website. Dit kan bijvoorbeeld een Google Analytics-tag zijn waarmee je websiteverkeer kunt volgen. Door tags toe te voegen via Google Tag Manager, hoef je niet handmatig de code in de bronbestanden van je website te bewerken.

Tags implementeren met Google Tag Manager

Om tags te implementeren met Google Tag Manager, volg je de volgende stappen:

Maak een Google Tag Manager-account aan en maak een container voor je website.
Plaats de gegenereerde containercode op elke pagina van je website, net voor de -tag.
Ga naar de Google Tag Manager-interface en voeg tags toe, zoals de Google Analytics-tag.
Publiceer de wijzigingen in Google Tag Manager om de tags live te zetten.

De voordelen van Google Tag Manager

Google Tag Manager biedt verschillende voordelen voor websitebeheerders en marketeers:

Vereenvoudigd beheer: Met één interface kun je al je tags beheren zonder dat je toegang tot de code van je website nodig hebt.
Snelle implementatie: Het toevoegen van nieuwe tags is een kwestie van enkele muisklikken, waardoor je tijd bespaart.
Versiebeheer: Je kunt eerdere versies van je container en tags bekijken en terugschakelen indien nodig.
Geavanceerde functionaliteit: Google Tag Manager biedt aanvullende functies zoals triggers en variabelen om je trackingconfiguratie aan te passen.

Conclusie

Google Tag Manager is een krachtige tool waarmee je gemakkelijk trackingcodes en andere scripts op je website kunt beheren. Het vereenvoudigt de implementatie van tags en stelt marketeers en websitebeheerders in staat om hun eigen trackingconfiguratie te beheren zonder technische kennis. Door gebruik te maken van Google Tag Manager kun je efficiënter werken en waardevolle inzichten verzamelen over het gedrag van gebruikers op je website.