Google Tag Manager

Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een gratis tool van Google waarmee marketeers en website-eigenaren tags en trackingcodes op hun website kunnen beheren zonder dat er aanpassingen aan de broncode nodig zijn. Met GTM kunnen gebruikers eenvoudig tags toevoegen, bewerken en publiceren, waardoor het beheer van marketingtags aanzienlijk wordt vereenvoudigd.

Belangrijkste voordelen van Google Tag Manager

– Vereenvoudigd tagbeheer: GTM biedt een gestroomlijnde interface waarmee gebruikers tags kunnen implementeren en beheren zonder technische kennis van codering.
– Snellere implementatie: Door tags op één centrale locatie te beheren, kunnen wijzigingen snel en efficiënt worden doorgevoerd zonder dat er telkens aanpassingen aan de code van de website nodig zijn.
– Diepgaande trackingmogelijkheden: GTM maakt het eenvoudig om verschillende soorten trackingcodes toe te voegen, zoals Google Analytics, Facebook Pixel en custom HTML-tags, waardoor gebruikers gedetailleerde inzichten kunnen verkrijgen in het gedrag van hun websitebezoekers.

Hoe werkt Google Tag Manager?

– Creëer een account: Maak een Google Tag Manager account aan en voeg de containercode toe aan de website.
– Maak tags aan: Maak verschillende tags aan, zoals trackingcodes, pixels en custom scripts.
– Publiceer de container: Publiceer de container met de tags om ze live te zetten op de website.
– Test en monitor: Test de tags om ervoor te zorgen dat ze correct functioneren en monitor de prestaties van de tags in GTM.

Conclusie

Google Tag Manager is een onmisbare tool voor marketeers en website-eigenaren die tags en trackingcodes op een efficiënte en georganiseerde manier willen beheren. Met de mogelijkheid om snel wijzigingen door te voeren en diepgaande trackingmogelijkheden te bieden, helpt GTM gebruikers om waardevolle inzichten te verkrijgen en de prestaties van hun website te optimaliseren.