PWA

Progressive Web App (PWA) voordelen

Progressive Web App (PWA): wat zijn de voordelen?

Als je kijkt naar de tijd van nu en een aantal jaren geleden, is er al veel ontwikkeld op het gebied van online applicaties. Zo ook PWA ofwel Progressive Web Apps: een website met de functionaliteit van een app. Maar dit is een ontwikkeling die we zeker niet uit het oog mogen verliezen. Apple heeft onlangs zelfs aangekondigd om Progressive Web Apps aan te moedigen door iOS apps af te wijzen. Maar wat zijn Progressive Web Apps precies en wat zijn de voordelen?

Wat is een PWA?
Een Progressive Website App zit eigenlijk tussen een website en een native app in, zoals je deze kunt downloaden in de Google Play Store en de App Store van Apple. Het is een website die functioneert en eruitziet als een applicatie. Maar men hoeft dus niet een volledige app hiervoor te installeren. Technisch gezien maakt een PWA gebruik van een service worker script dat op de achtergrond in je browser draait. Hierdoor is het mogelijk om acties uit te voeren zonder tussenkomst van de gebruiker. Er kunnen push notificaties worden gestuurd en door de opgeslagen (gecachte) versie is het ook mogelijk om offline de content te bekijken.

Hoe werkt een PWA?
Zodra men door middel van hun telefoon of tablet een website bezoekt, komt er een melding tevoorschijn of ze de PWA willen toevoegen aan hun startscherm. Vervolgens is er voortaan snel en makkelijk toegang tot de Web App. Chrome heeft onlangs een installatieknop toegevoegd aan de nieuwste versie van de Chrome browser, zodat het ook op de desktop zal werken via de URL balk. Websites zullen hier ook de keuze hebben om een eigen menu te laten verschijnen om de gebruiker zo aan te sporten de site als Web app te installeren.

Wat zijn de voordelen van een PWA?
Tegenwoordig vindt meer dan 60% van het internetgebruik plaats via de telefoon. Dit kun je als bedrijf niet negeren. Eenvoudige toegang, gebruiksvriendelijkheid en snelheid worden steeds belangrijker. Met een Progressive Web App voldoe je aan al deze voorwaarden. Een PWA werkt op iedere browser en op ieder device, ongeacht de grootte van het scherm. De drempel voor het gebruik van een PWA ligt een stuk lager, doordat men geen volledige app hoeft te downloaden in de App Store. Deze kan bovendien gevonden worden door Google, in tegenstelling tot een native app.

Starten met een Progressive Web App?
Wil je zelf ook een Progressive Web App voor jouw organisatie? Of heb je nog vragen over de mogelijkheden met een Progressive Web App? Neem dan contact op met de specialisten van Online Exposure. Wij helpen je verder!