Voordelen

Voordelen Werken bij website

Het rekruteren van personeel: de voordelen van een ‘Werken bij’-website

In deze tijd wordt het steeds moeilijker om goed personeel te vinden. Natuurlijk heb je een mooie pagina op je website met de vacatures. Of misschien probeer je via LinkedIn nieuw personeel te werven. Maar wat nog veel krachtiger kan werken: een eigen ‘Werken bij’-website. In dit artikel lees je meer over deze manier om personeel te werven en hoe je het voor jouw bedrijf kunt inzetten.

Wat is een ‘Werken bij’-website?
Een ‘Werken bij’-website is een aparte microsite of bedrijfspagina met informatie over de organisatie, de bedrijfscultuur en de carrièremogelijkheden. Verder kan er allerlei content toegevoegd worden zoals video’s, afbeeldingen, Google Maps. Goede voorbeelden zijn de ‘Werken bij’-websites van Coolblue en van De Bijenkorf. Allebei uitgebreide websites met niet alleen de vacatures, maar ook uitgebreide informatie over het bedrijf, de cultuur, carrièremogelijkheden en verschillende vakgebieden.

De voordelen van een ‘Werken bij’-website
Een ‘Werken bij’-website is een zeer krachtige tool om nieuwe talenten te bereiken en te overtuigen om bij jouw organisatie te komen werken. Je zet jezelf neer als sterk werkgeversmerk. Dit wordt ook wel ‘Employer Branding’ genoemd. Je kunt op een aantrekkelijke manier de vacatures en alle gerelateerde zaken laten zien en een compleet beeld schetsen van de organisatie. Je geeft een transparant beeld van de organisatie en zo zal er sneller een match kunnen ontstaan. Door middel van een aparte ‘Werken bij’-website wordt je eigen website bovendien niet ‘belast’ en kun je andere zaken naar voren schuiven die belangrijk zijn voor potentiële werknemers.

Voor wie is een ‘Werken bij’-website interessant?
Heeft jouw organisatie moeite met het werven van personeel? Wil je een betere vindbaarheid van de vacatures en meer relevante sollicitaties ontvangen voor bepaalde functies? Wil je meer vertellen over je bedrijf zodat er uiteindelijk een betere match ontstaat? Dan raden wij zeker aan om een aparte ‘Werken bij’-website te realiseren.

Interesse in een ‘Werken bij’-website?
Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de mogelijkheden voor een ‘Werken bij’-website of wil je een zo’n website voor jouw bedrijf laten maken om personeel te werven? Neem dan contact op met de specialisten van Online Exposure. Zij helpen je graag verder!