belangrijkste marketing trends

WooCommerce het e-commerceplatform

WooCommerce meest populaire e-commerceplatform

Als je in de e-commerce zit, kan het niet eigenlijk niet anders dan dat je WooCommerce al een keer voorbij hebt horen komen. WooCommerce is namelijk het meestgebruikte e-commerceplatform van Nederland, zo bracht Webwinkelsucces.nl afgelopen week naar buiten. Wat is WooCommerce precies en welke platformen zijn nog meer populair? We leggen het uit in dit artikel.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een webwinkelplugin voor het bekende CMS WordPress. Het is een hele gebruiksvriendelijke plugin die je ook heel eenvoudig kunt bedienen als je niet technisch bent. Het is bovendien een hele flexibele plugin die geschikt is voor zowel kleinere als grotere webshops. Dat zijn waarschijnlijk ook de redenen dat WooCommerce inmiddels is uitgegroeid tot het meest populaire e-commerceplatform.

Welke platforms zijn nog meer populair?

Uit onderzoek van Webwinkelsucces.nl onder een kleine 50.000 webwinkels in Nederland blijkt dat de helft van de Nederlandse webwinkels momenteel draait op e-commercesoftware van WooCommerce, Magento en Shopify. Verder zijn er veel lokale platforms zoals MijnWebwinkel, CCV Shop, JouwWeb en Shoppagina die tot de middenmoot behoren. België gebruikt overwegend dezelfde e-commerceplatforms, al neemt Wix daar de tweede plek in.

Shopify aan het groeien

In het onderzoek valt op dat het Amerikaanse e-commerceplatform Shopify flink aan het groeien is met momenteel een marktaandeel van 15%. Dit platform is wereldwijd een explosieve groei aan het doormaken. Shopify maakte vorige week bekend het aantal geopende webshops na de uitbraak van het coronavirus gestegen is met 62% ten opzichte van de zes weken die daaraan voorafgingen.

Advies nodig?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het inrichten van je webshop? De specialisten van Online Exposure hebben ruime ervaring met bekende e-commerceplatforms zoals WooCommerce, Lightspeed en Shopify. Ook over marketing, uiteraard.